2014年湖北卷英语真题答案解析(新东方在线版)

 时间:2014-06-09 17:30:36 贡献者:新东方在线

导读:新东方在线:http://www.koolearn.com2014 年湖北卷英语真题答案解析(新东方在线版)新东方在线 举国瞩目的 2014 高考已结束, 新东方在线高考名师团队第一时间对 2014 高考英语 真题进行了点评

2014年成人英语三级考试真题_成人英语三级_新东方在线
2014年成人英语三级考试真题_成人英语三级_新东方在线

新东方在线:http://www.koolearn.com2014 年湖北卷英语真题答案解析(新东方在线版)新东方在线 举国瞩目的 2014 高考已结束, 新东方在线高考名师团队第一时间对 2014 高考英语 真题进行了点评,希望能对考生、家长有所帮助,也希望对 2015 高考考生提供借鉴。

以下是武汉新东方学校高考英语名师团队对湖北省英语真题的解析和点评。

一、 多项选择 试 卷 2013 高考 2014 高考题号 21 名词辨析 名词辨析 22 名词辨析 名词辨析 23 动词辨析 动词辨析 24 动词辨析 动词辨析 25 介词短语辨析 动词短语辨析 26 动词短语辨析 动词短语辨析 27 形容词辨析 形容词辨析 28 形容词辨析 形容词辨析 29 副词辨析辨析 副词辨析 30 介词短语辨析 介词短语辨析 21. Her ______ for writing was a desire for women to get the right to higher education. A talent B motivation C qualification D technique 【答案】B A talent 天才,才干 B motivation 动机 C qualification 资格,条件 D technique 技巧,技术 【解析】本题考查的是名词辨析。

她写作的动机是出于对女性获得高等教育权利的渴望。

【难度说明】中等 22. When Richard said, “you are much more agreeable and prettier now.” Joan’s face turned red at the unexpected _______. A contribution B compliment C comparison D command 【答案】B 【解析】本题考查的是名词辨析。

A contribution 贡献 B compliment 恭维,称赞 C comparison 对比 D command 命令,指挥 当瑞秋说:“你现在变得更讨人喜爱,更漂亮了。

”琼听到这突如其来的赞美,脸 红了。

【难度说明】容易1

新东方在线:http://www.koolearn.com23. Seeing the big crowd coming towards him, he started to run down the hill, but ________ and went down on his hands and knees in the melting snow. A sank B skied C slipped D signaled 【答案】C 【解析】本题考查的是动词辨析。

A sank 下沉 B skied 投向空中 C slipped 滑倒 D signalled 发信号 看到一大群人朝他涌来,他开始往山下跑,但他滑倒了并跪在正融化的积雪上。

【难度说明】难 24.The old rules have to be _______ because they only applied to the circumstances that existed when they were made a hundred years ago. A revised B observed C established D developed 【答案】A 【解析】本题考查的是动词辨析。

A revised 修改,改进 B observed 观察,遵守 C established 建立 D developed 发展 旧的规则不得不修改,因为它们只适用于一百年前制定它们的环境。

【难度说明】中等 25. I’ve been trying to phone Charles all evening, but there must be something wrong with the network; I can’t seem to _______. A get along B get in C get off D get through 【答案】D 【解析】本题考查的是动词短语辨析。

A get along 进展 B get in 进入,陷入 C get off 动身,脱下 D get through 通过,度过,接通电话 我已经给查尔斯打了一晚上电话,但网络一定出了问题,我似乎不能接通电话。

【难度说明】中等 26 Is this your necklace,Mary? I _______ it when I was cleaning the bathroom this morning. A went for B looked after C dealt with D came across 【答案】D 【解析】本题考查的是动词短语辨析。

A went for 努力争取,对..适用 B looked after 照顾 C dealt with 处理 D came across 偶然发现 玛丽,这是你的项链吗?我在打扫厕所时无意发现它。

【难度说明】简单 27.What was so _______ about Jasmine Westland’s victory was that she came first in the marathon bare-footed. A obvious B impressive C essential D awful 【答案】B 【解析】本题考查的是形容词辨析。

A obvious 明显的 B impressive 印象深刻的 C essential 基本的,必要的 D awful 讨厌的,可怕的 关于 Jasmine Westland 的胜利,令人印象深刻的是她光着脚第一个冲向了终点。

2

新东方在线:http://www.koolearn.com【难度说明】简单 28. Instead of blaming the child who had broken the vase, she gave him a ______ smile and let him go. A wild B tolerant C grateful D cautious 【答案】B 【解析】本题考查的是形容词辨析。

A wild 野生的 B tolerant 宽容的 C grateful 感激的 D 谨慎的 她没有指责打破花瓶的男孩,而是给他一个宽容的微笑,让他走了。

【难度说明】中等 29 Hardly had Sabrina finished her words when Albert said ______, “Don’t be so mean,” pointing a finger of warning at her. A sharply B indirectly C guiltily D dreadfully 【答案】A 【解析】本题考查的是副词辨析。

A sharply 尖锐地 B indirectly 间接地 C guiltily 内疚地 D dreadfully 可怕地 塞布丽娜刚说完,艾伯特就尖锐地说“别那么小气,” 并用手指指着警告她 【难度说明】难 30 Check carrots, potatoes, onions and any other vegetables _____ and immediately use or throw away any which show signs of rotting. A in store B in demand C on sale D on loan 【答案】A 【解析】本题考查的是介词短语辨析。

A in store 贮藏 B in demand 有需求 C on sale 廉价出售 D on loan 借用,借贷 检查储藏着地胡萝卜,土豆,洋葱和其他蔬菜,然后立即使用或者扔掉有腐烂迹 象的蔬菜 【难度说明】中等 三、完形填空 试 卷 题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 402013 高考2014 高考副词辨析 形容词辨析 名词辨析 名词辨析 连词辨析 动词辨析 动词辨析 形容词辨析 动词辨析 副词辨析名词辨析 动词辨析 形容词辨析 介词短语辨析 名词辨析 形容词辨析 副词辨析 动词辨析 形容词辨析 名词辨析3

新东方在线:http://www.koolearn.com41 42 43 44 45 46 47 48 49 50动词辨析 形容词辨析 动词辨析 动词短语辨析 形容词辨析 动词辨析 连词辨析 形容词辨析 名词辨析 名词辨析连词辨析 名词辨析 动词辨析 介词辨析 动词短语辨析 动词辨析 名词辨析 动词辨析 名词辨析 形容词辨析When our restaurant business failed, we headed north in a camping truck to Texas, hoping to have a “fresh start”. At the ___31___ of Palo Duro Canyon ( 峡 谷 ) State Park, I ___32_ a job advertisement hiring park hosts. The position offered a ___33_ , permanent campsite in the park, and __34___, the hosts served as a link between the park’s guests and the rangers (护林人) .It was the perfect solution: a rent-free place to reorganize our lives. We entered the park and I made an ____35__ for the following day, The park was__36__ , so it took us some time to find an available site. That evening, as we finished our dinner, my wife saw two large skunks( 臭鼬 )walking toward our table. We __37___ climbed onto the table and, for the next four hours, waited for them to ___38___ our camp. Having survived that night, we were __39___ that everything else would be all right. The next day we met with the people who ran the park. They explained our ___40___ and gave us a beautiful campsite. That evening, __41____ , we learned about the canyon _42___. They were strong and cold, rocking our little camping truck violently, and we lay __43___ in the dark until the winds died away. __44___ the weeks that followed, we learned to survive in our truck and ___45__ the little money my wife ___46__ by substitute teaching. Building a successful business and then losing it had left very little time for building a successful ___47___. For a time after our business __48___ I thought I might lose my family as well. Living in the tiny __49___with no television, we sat close together reading and talking. One evening, standing under a jeweled shy, I found myself ___50___ for al the hardship. We had walked the trails and climbed the canyon walls. We had become a family! 31. A. back B. entrance C. centre D. edge 32. A. answered B. notice C. published D. sponsored 33. A. free B. safe C. convenient D. beautiful 34. A. in return B. in turn C. in sheet D. in time 35. A. attempt B. appear C. agreement D. appointment4

新东方在线:http://www.koolearn.com36. A. quite 37. A. calmly 38. A. search 39. A. aware 40. A. responsibilities 41. A. meanwhile 42. A. winds 43. A. nothing 44.A. After 45.A. live on 46.A. raised 47.A. image 48.A. declined 49.A. camp 50.A. desperate 【答案】 : [31]. B [36]. C [41]. D [46]. C 【解析】 : 【语篇解读】 [32]. B [37]. C [42]. A [47]. BB. ideal B. eventually B. pass B. confident B. requirements B. therefore B. snows B. morning B. Beyond B. hand out B. posted B. family B. expanded B. house B. ready [33]. A [38]. C [43]. D [48]. CC. crowed C. immediately C. leave C. determined C. circumstances C. moreover C. woods C. quarrelling C. During C. give away C. earned C. career C. failed C. park C. suitable [34]. A [39]. B [44]. C [49]. D [35]. D [40]. A [45]. A [50]. DD. dangerous D. repeatedly D. attack D. satisfied D. conditions D. however D. trails D. shaking D. Between D. put aside D. borrowed D. business D. started D. truck D. thankful本篇完形填空是一篇夹叙夹议的文章,讲述了一个家庭生意失败之后重新开 始的故事。

文章通过这个故事阐明一个道理:我们在追寻事业成功的时候, 可能会失去家庭,因此我们要学会兼顾我们的事业和家庭。

[31]. 考查名词。

从后文 We entered the park 可知,应该是在公园门口 (entrance),故选 B。

[32]. 考查动词。

从前文 when our restaurant business failed 和 hoping to have a “fresh start”可知,作者是在寻找工作,注意到一个招聘广告,符合语境,故 选 noticed。

[33]. 考查名词。

后文提到 a rent-free place,可知 campsite 是免费的(free), 故选 free。

5

新东方在线:http://www.koolearn.com[34]. 考查介词短语。

A 项 in return 作为回报;B 项 in turn 反过来,反之; C 项缩短;D 项及时。

根据填空处前文句可知要取得这个工作,需要做公园 主持人来作为回报,故选 in turn. [35]. 考查名词。

A. attempt 尝试; B. appeal 吸引; C. agreement 同意, 协议; D. appointment 约定,预约。

前文知道作者看到招聘广告,明天预约(make an appointment)应聘,符合语境,应选 appointment。

[36]. 考查形容词。

A.quiet 安静的; B.ideal 理想的;C.crowded 拥挤的; D.dangerous; 根据后文 so it took us some time to find an available site,可知人 多很难找住的位置,所以选 crowded. [37]. 考查副词。

文中提到 two large skunks(臭鼬),所以马上躲避。

故选 immediately。

[38]. 考查动词。

由上文立即躲避臭鼬,可知他们很希望它尽快离开,故选 leave。

[39]. 考查形容词。

由前文 having survived that night,可知他们对于后面的时 间有了自信,故选 confident。

[40]. 考查名词。

由前文 I made an appointment for the following day 和 the next day we met with the people who ran the park. 可知他们去应聘了,管理人 员告诉他们职位的职责,符合语境,故选 responsibilities. [41]. 考查连词。

由前文 everything else would be all right 和后文 rocking our little camping truck violently...until the winds died away 可知, 前后情况是一种 相反的场景,故选转折连词 however. [42]. 考查了名词。

由后文 They were strong and cold, rocking our little camping truck violently...until the winds died away, 可知是 wind(复现),故选 winds. [43]. 考查动词。

由前文 rocking our little camping truck violently 可知卡车 (truck) 在摇动(shake) ,故选 shaking. [44]. 考查介词。

A. after 在......之后; B.beyond 超越......范围; C.during 在...... 期间;D.Between 在两者之间,应该是指后续的几周期间,故选 during。

6

新东方在线:http://www.koolearn.com[45]. 考查动词短语。

A. live on 靠...生活; 以...为食; B.hand out 分发;give away 捐赠,泄露;put aside 存储,留出,搁置 [46]. 考查动词。

根据上文,生意失败,所以作者的妻子要靠教书来挣钱, 故选 earned。

[47]. 考查名词。

根据后文 I might lose my family as well 和 building a successful 选 family。

[48]. 考查动词。

根据文章第一段第一句 when our restaurant business failed 可知,填 failed, 复现。

[49]. 考查名词。

由文章第五段 our little camping truck,可知填 truck, tiny 是 small 的同义替换,考查复现。

[50]. 考查形容词。

由前文可知作者找到工作和后文 we had become a family 可知,作者工作、家庭都有收获,所以作者感激,故选 thankful. 【难度说明】 :中等。

business and then losing it 看出作者留给家的时间很少, 复现, 故四、阅读理解 A Before I had my son, I spent two years working with children with disabilities. I learned that shouting and threats of punishment would result in a disaster. Coming up against their behavior could only make the job harder and their behavior more extreme. I found something that worked, though. There was a very naughty boy in the nursery and a teacher who was generally very confident with the children was asked to take charge of him. One day the boy joined a session in the room next to mine. His appearance created an atmosphere of tension. He spent the entire session running around, hitting and kicking, and destroying property. I was in the craft room working with some other children when my co-worker told me that this boy’s teacher was in tears, and could not get control of the situation. As we were talking, the boy ran in. I told my co-worker that I would take care of him. I closed the door. He was full of energy, throwing things around and making a huge mess. But I could see that he was doing all these to annoying me. He needed connection, and this was the only way he knew how to ask for it. So I sat back down and kept quiet. Then he slowed down and began making a rocket. I talked to him7

新东方在线:http://www.koolearn.comabout it. We continued like this for a few minutes before I slipped into the conversation: “So what happened today?” It was purely a question, no blame or anger in my tone, I believe that if I had criticized him, the gate that was slowly opening would have shut firmly closed. He told me that the teacher didn’t let him do what he knew well due to safety but asked him to do what he disliked. He also admitted that he had enjoyed making her run around and saw it as a game. I explained that his teacher had not seen it as a game and was very upset. This again was stated simply as a fact. I suggested that next time he had a session, he talk about what he hoped to do at the start, which might be easier for everyone. He agreed and was quiet for a moment. Then he looked at me with tears in his eyes before quietly asking if he could go to find his teacher to apologize. 51. The boy made trouble for his teacher because he______. A. was blamed for creating an air of tension B. was made to do things against his will C. was told not to yell at other children D. was accused of destroying property 【答案】 B 【解析】 细节理解题。

根据题干要求 The boy made trouble for his teacher because he______.可以定位文中最后一段 He told me that the teacher didn’t let him do what he knew well due to safety but asked him to do what he disliked. 因 此,选 B. was made to do things against his will。

答案在文中较后面的部分, 考生容易受到前面文章内容的影响 【难度说明】 :难 52. Why didn’t the author do anything about the boy’s bad behavior at first? A. She hadn’t thought of a coping strategy. B. She was tired of shouting and threats. C. She didn’t mind the huge mess at all. D. She didn’t want to make it worse. 【答案】 D 【解析】细节理解题。

题干问作者为什么一开始不去纠正这个男孩的不良行 为?答案可定位至第四段第二至三行 But I could see that he was doing all8

新东方在线:http://www.koolearn.comthese to annoy me.He needed connection,and this was the only way he knew how to ask for it.So I sat back down and kept quiet.可得出答案为 D. She didn’t want to make it worse.同时,作者处理这件事的方式与全文主题句 I learned that shouting and threats of punishment would result in a disaster 相对应。

【难度说明】 :中等 53. The author managed to get the boy to talk to her by__________ A. avoiding making critical remarks B. describing his teacher’s feelings C. giving him a good suggestion D. playing games with him 【答案】 A 【解析】 细节理解题。

题干问作者通过什么方式使得男孩愿意交流自己的想 法?文章第六段的第二句句给出了答案 I believe that if I had criticized him, the gate that was slowly opening would have shut firmly closed.答案为 A 项 Avoiding making critical remarks. 【难度说明】 :中等 54. Why did the boy have tears in his eyes in the end? A. He was sad for the author’s misunderstanding. B. He was fearful of the author’s warning. C. He was regretful about his behavior. D. He was sorry about his reputation. 【答案】 C 【解析】细节理解题。

题干意思为:为什么这个男孩最后哭了。

根据文章最 后一段最后一句 Then he looked at me with tears in his eyes before quietly asking if he could go to find his teacher to apologize 可知:男孩要向老师道歉, 因此为自己之前的行为感到后悔,所以答案为 C. He was regretful about his behavior 【难度说明】 :简单 B9

新东方在线:http://www.koolearn.comLondon’s newest skyscraper (摩天大楼) is called the Shard and it cost about 430 million pounds to build. At a height of almost 310 metres, it is the tallest building in Europe. The Shard has completely changed the appearance of London. However, not everyone thinks that it is a change for the better. The Shard was designed by the famous Italian architect Renzo Piano. When he began designing the Shard for London, Piano wanted a very tall building that looked like a spire (尖顶). He wanted the glass surfaces to reflect the sky and the city. The sides of the building aren’t regular. So the building has an unusual shape. It looks like a very thin, sharp piece of broken glass. And that is how the building got the name: the Shard. Piano says that the spire shape of the Shard is part of a great London tradition. The shape reminds him of the spires of the churches of London or the tall masts (桅杆) of the ships that were once on the river Thames. The Shard has 87 floors. At the top, there is an observatory. At the moment the building is empty, but eventually there will be a five-star hotel. There will also be top quality restaurants, apartments and offices. Before building work began, a lot of people didn’t want the Shard though the plans were approved. Now they are still unhappy about the Shard. Some critics say that such a tall skyscraper might be good in a city like New York, but not in London. They say that the best thing about the Shard is its spire shape. But that is the only thing. There is no decoration, only flat surfaces. The Egyptians did that 4,500 years ago. They also think the Shard is too big for London. It destroys the beauty of the city. Other critics don’t like what the Shard seems to represent. They say that the Shard shows how London is becoming more unequal. Only very rich people can afford to buy the expensive private apartments and stay in the hotel. But the people who live near the Shard are among the poorest in London. So the Shard seems a symbol of the division in society between the very rich and the poor. The Shard now dominates the London skyline. It is not certain, however, that ordinary London citizens will ever accept it as a valuable addition to the city. 55. London’s newest skyscraper is called the Shard because of ______. A. its cost B. its size C. its shape D. its height 【答案】 C10

新东方在线:http://www.koolearn.com【解析】 细节理解题。

根据题干为什么伦敦这个新的摩天大楼被叫做 Shard。

我们可以将答案定位至第二段第四排到第五排内容:So the building has an unusual shape.It looks like a very thin,sharp piece of broken glass.And that is how the building got the name: Shard.可以得知答案为 C 项。

【难度说明】 :简单 56. When he designed the Shard, Piano wanted it to ______. A. change London’s skyline B. inherit London’s tradition C. imitate the Egyptian style D. attract potential visitors 【答案】 B 【解析】细节理解题。

题干问及 Piano 设计这座大楼的设计理念,可以定位 到第二段的倒数第二句话: Piano says that the spire shape of the Shard is part of a great London tradition 所以答案为 B 项 inherit London’s tradition。

【难度说明】 :简单 57. The critics who refer to social division think the Shard ______. A. is only preferred by the rich B. is far away from the poor area C. is intended for wealthy people D. is popular only with Londoners 【答案】 C 【解析】 细节理解题。

根据题干为什么批评者认为 Shard 造成了社会 (贫富) 分离,可以定位到第三句 Only very rich people can afford to buy the expensive private apartments and stay in the hotel. 所以答案为 C 项 is intended for wealthy people. 【难度说明】 :中等 58. Which would be the best title for the passage? A. The Shard: Cheers and Claps B. The Shard: Work of a Great Architect C. The Shard: New Symbol of London?11

新东方在线:http://www.koolearn.comD. The Shard: A Change for the Better? 【答案】 D 【解析】 主旨大意题。

整篇文章论述的是伦敦新的摩天大楼的建造所带来的 争议。

有人认为它是英国传统的传承,是一项很好的变化。

但也有人提出质 疑。

因此答案选 D. The Shard: A Change for the Better? 【难度说明】 :中等 C Working with a group of baboons(狒狒)in the Namibian desert, Dr. Alecia Carter of the Development of Zoology, Cambridge University set baboons learning tasks involving a novel food and a familiar food hidden in a box. Some baboons were given the chance to watch another baboon who already knew how to solve the task, while others had to learn for themselves. To work out how brave or anxious the baboons were, Dr. Carter presented them either with a novel food or a threat in the form of a model of a poisonous snake. She found that personality had a major impact on learning. The braver baboons learnt, but the shy ones did not learn the task although they watched the baboon perform the task of finding the novel food just as long as the brave ones did. In effect, despite being made aware of what to do, they were still too shy to do what the experienced baboon did. The same held true for anxious baboons compared with calm ones. The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did not, even though they spent more time watching. This mismatch between collecting social information and using it shows that personality plays a key role in social learning in animals, something that has previously been ignored in studies on how animals learn to do things. The findings are significant because they suggest that animals may perform poorly in cognitive(认知) tasks not because they aren’t clever enough to solve them, but because they are too shy or nervous to use the social information. The findings may impact how we understand the formation of culture in societies. If some individuals are unable to get information from others because they don’t associate with the knowledgeable individuals, or they are too shy to use the information once they have it, information may not travel between all group members, preventing the formation of a culture based on social learning. 59.What is the first paragraph mainly about? A. The significance of Dr. Carter’s research.12

新东方在线:http://www.koolearn.comB. The purpose of Dr. Carter’s research. C. The design of Dr. Carter’s research. D. The results of Dr. Carter’s research. 【答案】 C 【解析】段落大意题。

通过第一段最后一句 Dr. Carter presented them either with a novel food or a threat in the form of a model of a poisonous snake 等细节 可知, 第一段主要论述了 Dr. Carter 进行研究的设计, 所以答案选 C.The design of Dr. Carter’s research. 【难度说明】 :中等 60. According to the research, which baboons are more likely to complete a new learning task? A. Those that feel anxious about learning. B. Those that like to work independently. C. Those that can avoid potential risks. D. Those that have more experience. 【答案】 A 【解析】细节理解题。

通过第三段第二句 The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did not, even though they spent more time watching 可知,答案选 A. Those that feel anxious about learning. 【难度说明】 :中等 61.Which best illustrates the “mismatch” mentioned in Paragraph 4? A. Some baboons perform new tasks but don’t concentrate. B. Some baboons observe others but don’t follow them. C. Some baboons are shy but active in social activities. D. Some baboons are intelligent but slow in learning. 【答案】 B 【解析】猜词题。

通过第四段第一句 This mismatch,得知,这种 mismatch 的行为应在上文第三段已经提及,因此可以定位到第三段 The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did13

新东方在线:http://www.koolearn.comnot, even though they spent more time watching.所以答案选 B. Some baboons observe others but don’t follow them. 【难度说明】 :中等 62. Dr. Carter’s findings indicate that our culture might be formed through_______. A. traveling between social groups B. understanding different people C. learning from each other D. storing information 【答案】 C 【解析】推断题。

通过最后一段最后一句 If some individuals are unable to get information from others because they don’t associate with the knowledgeable individuals, or they are too shy to use the information once they have it, information may not travel between all group members, preventing the formation of a culture based on social learning.可知人们是在相互学习、交流中而形成的 文化。

因此答案选 C. learning from each other 【难度说明】 :中等 D You’ve flown halfway around the world; you’ve sniffed out this place that nobody in Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is there to do here? You consider this question as you sink into an old wooden beach chair above the sand. It was a long journey from Bangkok to Huaplee. By the time you found the bus station and got yourself sorted out, it took almost as long as the flight from Falongland. Huaplee is located just south of Hua Hin, about two hundred kilometres from Bangkok, down the west side of the Gulf of Thailand. Not many tourists find this place, and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along. There’s an apparent laziness that surrounds you here. It’s what this place offers, and it’s free of charge. The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down. You settle into your beach chair in preparation for a long rest. You sit there and watch the sea. It’s early afternoon, so the cook comes out and asks what you’d like to eat this evening. Before long he’s rushed off to the market to buy the ingredients for whatever it was that you ordered—every meal fresh and to order. No menu here. There is no poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea. There’s14

新东方在线:http://www.koolearn.comno street noise. The only sounds are the murmurs of nature. For now you just count your blessings (福祉), listing them in the sand with your toe (脚趾). You don’t have to worry about being late for work. You don’t have to do anything. The beach to your right stretches off to the horizon (地平线), slowly narrowing to nothingness only to re-emerge again on your left, now steadily widening until it covers the chair beneath you. Sand to your left and sand to your right; it’s unbroken, endless. No start, no end, just sand, sun, and peace. Step off it, and you re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry. Normally you’re the type who can’t sit still for more than ten minutes, but you’re on Huaplee Lazy Beach now and, in the right frame of mind, it stretches all the way around the world. “How could it take me so long to find it?” you wonder. 63. When the author first went to Huaplee Beach, _______________ . A. he had difficulty in finding it B. he became sensitive to smell C. he failed too sort himself out D. he found it unworthwhile 【答案】 A 【解析】 推理判断题。

题干意思为: 当作者第一次去 Huaplee Beach 的时候, _________。

可以定位到第二段,说明找到作者找到这个地方耗时很长,第 三段中也有与此呼应的地方:Not many tourists find this place. 可知这个地方 不好找,所以答案为 A 项。

【难度说明】 :中等 64. What is special about the food service at Huaplee Beach? A. Quick delivery. B. Self service. C. Free food. D. No menu. 【答案】 D 【解析】 细节理解题。

题干意思为: Huaplee Beach 的饮食服务有何特别之处? 可以定位到文章涉及饮食的段落, 即第五段。

根据该段最后一句 No menu here 可知,答案为 D 项。

【难度说明】 :简单 65. In the author’s opinion, a tourist can enjoy Huaplee Beach most when he ______. A. draws pictures in the sand B. plans a detailed schedule C. forgets his daily routine15

新东方在线:http://www.koolearn.comD. sits in a beach chair 【答案】 C 【解析】 推理判断题。

题干意思为:在作者看来,一名游客能够最好地享 受 Huaplee Beach 当他____________的时候。

可以定位到文章中表示游客极 其享受的文段, 即第七段: For now you just count your blessings , listing them in the sand with you toe. You don’t have to worry about being late for work. You don’t have to do anything,以及第八段:No start, no end, just sand, sun, and peace. Step off it, and you re-enter the world of traffic, stress, work, and hurry.从 其中的表述可以逆向推出这些享受的时光的反面是:worry about being late for work; traffic, stress, work and hurry,而这些归结起来,即为人们日常的例 行公事,而要享受 Huaplee Beach 则需要暂时抛开这些,即答案为 C 项。

【难度说明】 :难 66. What does the author imply by his question at the end of the passage? A. He should have come to the place earlier. B. He shouldn’t have spent so much time on the trip. C. He should have understood the wonder of nature. D. He shouldn’t have counted the blessings. 【答案】 A 【解析】推理判断题。

题干意思为:文章结尾处作者的问题所暗含的意思是 什么?。

可以快速定位到最后一句:“How could it take me so long to find it?” 结合全篇文章所讲的去该“世外桃源”旅游的舒适惬意之感,可知作者是在感 叹与 Huaplee Beach“相见恨晚”的感觉。

所以答案为 A 项。

【难度说明】 :中等 E For most city people, the elevator is an unremarkable machine that inspires none of the enthusiasm or interest that Americans afford trains, jets, and even bicycles. Dr. Christopher Wilk is a member of a small group of elevator experts who consider this a misunderstanding. Without the elevator, they point out, there could be no downtown skyscrapers or tall buildings, and city life as we know it would be impossible. In that sense, they argue, the elevator’s role in American history has been no less significant than that of cars. In fact, according to Wilk, the car and the elevator have been locked on a “secret war” for over a century, with cars making it possible for people to spread horizontally(水平地), and elevators pushing them toward life in close groups of towering vertical(垂直的) columns. If we tend to ignore the significance of elevators, it might be because riding in them tends to be such a brief, boring, and even awkward experience—one that can involve un expectedly meeting people with whom we have nothing in common, and an unpleasant awareness of the fact that we’re hanging from a cable in a long passage.16

新东方在线:http://www.koolearn.comIn a new book, Lifted, German journalist and cultural studies professor Andreas Bernard directed all his attention to this experience, studying the origins of elevator and its relationship to humankind and finding that riding in an elevator has never been a total comfortable experience, “After 150 years, we are still not used to it,” Bernard said, “ We still have not exactly learned to cope with the mixture of closeness and displeasure.” That mixture, according to Bernard, sets the elevator ride apart from just about every other situation we find ourselves in as we go about our lives. Today, as the world’s urban population explodes, and cities become more crowded, taller, and more crowded, America’s total number of elevators—900,000 at last count, according to Elevator World magazine’s “2012 Vertical Transportation Industry”—are a force that’s becoming more important than ever. And for the people who really, really love them, it seems like high time that we looked seriously at just what kind of force they are. 67. What does the underline word “this” in Paragraph 1 refer to? A. The enthusiasm for transport vehicles B. The desire for a remarkable machine C. The particular interest of experts D. The general view of elevator 【答案】 D 【解析】 代词指代题。

题干意思为: 第一段中的划线词“this”指的是什么? 可 以快速定位到第一段划线词所在句:Dr. Christopher Wilk is a member of a small group of elevator experts who consider this a misunderstanding. 大意为: “该教授认为这是误解”,而 this 通常指代上文的事物,因此可以定位到上一 句,即文章的首句:For most city people,…。

从该句可以看出大多数都市人 认为电梯是 unremarkable (平凡的) , 可知教授认为大多数人的这种认识是有 误的,即答案为 D 项。

【难度说明】 :中等 68. The author’s purpose in mentioning cars is A. to explain people’s preference for elevators B. to reveal their secret war against elevators C. to emphasize the importance of elevators D. to contrast their functions with elevators 【答案】 C 【解析】推理判断题。

题干意思为:作者提到汽车的目的是________。

可以 定位到第一段第三、 四句: Without the elevator, they point out, there could be no downtown skyscrapers or tall buildings, and city life as we know it would be impossible. In that sense, they argue, the elevator’s role in American history has been no less significant than that of cars. 第三句直接说明电梯的重要性,第四 句通过比较,说电梯的重要性不亚于汽车,可知作者提到汽车是为了强调电17.

新东方在线:http://www.koolearn.com梯的重要性,即答案为 C 项。

【难度说明】 :中等 69. According to Prof. Bernard, what has made the elevator ride different from other life experiences? A. Uncomfortable conditions B. Little physical space C. Lack of excitement D. Vertical direction 【答案】 B 【解析】细节理解题。

根据题干意思,可定位到倒数第二段的最后一句话: That mixture, according to Bernard, sets the elevator ride apart from just about every other situation we find ourselves in as we go about our lives. 由此可知, 使 得 elevator ride 不同于其它生活经历的是 that mixture, 而 that mixture 指的是 前一句的 the mixture of closeness and displeasure, 即乘坐电梯时的封闭性和 令人不悦的影响,B 项 little physical space 与文中 closeness(封闭性)同义替 换,为正确答案。

所以答案为 B 项。

【难度说明】 :中等 70. The author urges readers to consider . A. the relationship between cars and elevators B. the role of elevators in city development C. the serious future situation of elevators D. the exact number of elevator lovers. 【答案】 B 【解析】细节理解题。

题干意思为:作者主张读者考虑_________。

文章最 后一段说明了随着城市的发展,电梯的作用越来越重要,且根据最后一句话: And for the people who really, really love them, it seems like high time that we looked seriously at just what kind of force they are. 可知作者主张人们在这样的城 市发展节奏下,认真思考电梯的重要性,即答案为 B 项。

【难度说明】 :中等 五、完成句子 试 卷 题号 71 2013 高考 2014 高考What 引导的宾语从句动词不定式作目的状语18

新东方在线:http://www.koolearn.com72 73 74 75 76 77 78 79 80现在分词作状语 现在完成进行时+主谓一致 过去分词作宾语补足语 动名词作主语 部分倒装 定语从句 状语从句 现在进行时的被动 虚拟语气现在完成时态 It 作形式主语 名词性从句 定语从句 as…as 结构引导的同级比较 情态动词“本……” 过去分词作定语 完全倒装 时间状语从句71.The community college has to cut down on staff _____________________. (save) 为了省钱,那所社区学院只好裁员。

【答案】(in order to) to save money/ so as to save money 【解析】本题考查非谓语动词 to do 作目的状语。

【难度说明】中等 72. So far the well-known journalist _____________________ more than 4,000 interviews with famous people. (accumulate) 迄今为止这位著名记者采访名人已累积达四千余人次。

【答案】 :has accumulated 【解析】 : 本题考查现在完成时态。

本题中 So far 是现在完成时态的时态标志词。

【难度说明】 :容易 73. Sometimes ____________________ to use examples to explain abstract concepts. (helpful) 有时候举例也许有助于解释抽象的概念。

【答案】 :it may/ might be helpful 【解析】 :本题考查 it 作形式主语。

本句中真正的主语是动词不定式 “to use examples to explain abstract concepts”,要说明的是举例解释抽象的概念可能是有 用的,因此用 it 来作形式主语指代真正的主语。

【难度说明】 :中等 74. The police will reward ____________________ useful information to catch the robber. (provide) 任何人提供有用信息帮助抓住劫匪,警方将予以奖励。

【答案】 :whoever provides / has provided 【解析】 :本题考查名词性从句。

“任何人”应用 whoever 来作为从句的连接词。

【难度说明】 :中等 75. He’s the only student in the class _________________ to take part in the Model United Nations conference. (select) 他是班上唯一被选上去参加模拟联合国大会的同学。

【答案】 :that has been selected 【解析】 :本题考查限制性定语从句。

此题中要注意先行词前面有 the only,因此 要用关系词 that 引导从句,且从句中动词应该用第三人称单数形式。

【难度说明】 :中等19

新东方在线:http://www.koolearn.com76. No other technological development has had _____________________ as the growth of electronics on so many aspects of social, economic, and cultural development. (impact) 没有哪像技术的发展像电子技术这样, 对我们的社会、 经济以及文化等诸多方面 产生过如此重要的影响。

【答案】 :as great an impact 【解析】 :本题考查 as…as 结构引导的同级比较。

注意 as…as 结构中间的名词应 该置于形容词之后。

【难度说明】 :中等 77. You ______________________ the meeting to tell me that; you could have come to tell me afterwards. (interrupt) 你不该打断会议来告诉我那件事,你本可以会后告诉我。

【答案】 :shouldn’t have interrupted / oughtn’t to have interrupted 【解析】 :本题考查情态动词表“本……”的使用。

句子实际上是要说做了本不应 该做的事情,因此用 shouldn’t / oughtn’t have done 结构来表达。

【难度说明】 :容易 78. This novel was once the ______________________ book in high schools in the United States. (read) 这部小说曾经是美国高中阅读最广泛的书。

【答案】 :most widely read 【解析】 :本题考查过去分词作定语的功能。

句子实际的意思是“这是被读得最广 泛的书”,因此用过去分词来修饰 book。

【难度说明】:难 79. The Public Square is an eye-catching sight of the city. ______________________ many stone sculptures of famous historical figures. (stand) 大众广场是这个城市引人注目的景点,许多历史名人的石雕像矗立在那儿。

【答案】 :There stand 【解析】 :本题考查完全倒装。

There, here 在句首时句子要进行完全倒装。

【难度说明】 :中等。

80. It was several minutes _______________________ what he was saying. (take) 过了好几分钟,我才理解他说的是什么。

【答案】 :before I took in / before I could take in 【解析】 :本题考查时间状语从句。

句中的“才”提示使用 before 来引导从句。

【难度说明】 :中等。

六、短文写作: 请根据以下提示,并结合具体事例,用英语写一篇短文。

Small things make a big difference. The small things we do can make us a responsible member of the society. 注意: ①无须写标题; ②除诗歌外,文体不限;20

新东方在线:http://www.koolearn.com③内容必须结合你生活中的具体事例; ④文中不得透露个人姓名和学校名称; ⑤词数不少于 120,如引用提示语则不计入总词数。

【答案】 It isn’t hard to grow up into a responsible member of society. I can well remember an incident that happened on a rainy Sunday afternoon. I was on my way to the bookstore and was waiting for the green light at a crossing when a girl of about ten was knocked down by a passing car, which drove off quickly. A man immediately rushed to the girl to give her first aid and I joined in without hesitation. Luckily she was not badly injured and we sent her to the nearest hospital. Compared with the escaped driver, I am proud of what I did. As a member of the society, I am aware that being responsible is what it takes to make a better society 【解析】 考题 年份 关键词 共同点 2014 年 请根据以下提示,并结合具体事例, ① Small things 用英语写一篇短文。

make a big Small things make a big difference. difference The small things we do can make us a ②a responsible responsible member of the society. member of the society 根据给出 请根据以下提示,并结合事例,用英语写一 2013 年 words can hurt 的一两句 篇短文。

people 英文和部 分中文提 We all know that “sticks and stones may break 示,结合 our bones”, but we should also be aware that 事例,写 words can hurt people, too. 一篇除诗 歌以外, 文体不 2012 年 请根据以下提示,并结合事例,用英 you can choose how 限,词数 为120左 语写一篇短文。

you make use of it 右的文 You cannot choose what you are given, 章。

but you can choose how you make use of it.21

新东方在线:http://www.koolearn.com2011 年2010 年请根据以下提示, 结合你校园生活中 teamwork 的一个事例,就与人合作这一话题, 用英语写一篇短文。

Working in groups at school is an opportunity to learn more about teamwork. Teamwork shows us how other people’s roles fit the purpose of the group, and it teaches us to be patient and how to respond to different people. 请你根据以下提示, 结合生活中的一 smile 个事例,用英语写一篇短文,谈谈微 笑的作用。

The best example of universally understood body language may be the smile. A smile can help us get through difficult situation and find friends in a world of strangers. A smile can open doors and tear down walls.自从 2010 年英语作文改革之后,传统作文的万能模板已经不再能应付所有 的作文题目。

纵观近 5 年的英语作文,每一年的关键词都不一样。

今年的作文题 目中有两个关键短语: small things make a big difference 以及 a responsible member of the society. 学生们平时在平时的月考, 调考以及模拟考试中, 作文题目大多数 都是关于校园生活的,而 2014 年的高考中,作文题目明确指出要做有社会责任 感的人。

所以学生必须要认真仔细地读题目,防止偏题。

根据湖北高考作文的评分标准, 考官首先会根据文章的内容和语言判定作文 所属的档次,然后再从以下几个方面评价学生的作文得分:内容切题,语言表达 准确,多样,连贯,得体。

另外,学生也需要注意自己作文的标点符号和卷面书 写。

【范文解析】 It isn’t hard to grow up into a responsible member of society. I can well remember an incident that happened on a rainy Sunday afternoon. I was on my way to the bookstore and was waiting for the green light at a crossing when a girl of about ten was knocked down by a passing car, ① which drove off quickly. A man immediately rushed to the girl to give her first aid and I joined in ②without hesitation. Luckily she was not badly injured and we sent her to the nearest hospital. ③ Compared with the escaped driver, I am proud of what I did.22

新东方在线:http://www.koolearn.comAs a member of the society, I am aware that④ being responsible is ⑤ what it takes to make a better society. ① ② ③ ④ ⑤ 非限制性定语从句 高级短语 过去分词做状语 动名词做主语 表语从句更多相关高考考试指导,请登陆新东方在线官方网站:www.koolearn.com23