新目标九年级英语unit1-3复习

 时间:2011-10-05 03:31:06 贡献者:55loveu

导读:博锐个性化辅导教案———————————————————————————————————— 学生: 陆宇豪 授课日期:_10.4_ ____ 时间:_8:30-10:30_ __年级: 九 教师:_ 王学勇 教学

人教版新目标英语九年级期末复习:unit 3 单元复习ppt
人教版新目标英语九年级期末复习:unit 3 单元复习ppt

博锐个性化辅导教案———————————————————————————————————— 学生: 陆宇豪 授课日期:_10.4_ ____ 时间:_8:30-10:30_ __年级: 九 教师:_ 王学勇 教学课题 教学目标 重点难点 课前检查 九年级 unit1-3 复习测试 作业完成情况 优 良 中 差 建议:英语学习第四课时基础知识巩固 I 词组 Unit1 I. 翻译下列单词或词组 1. 令人沮丧的__________ 2. 背诵、记忆_______3. 出声地、高声地________ 4. 发音(v.)________ 5. 解决方法_______ 6. 根本不____________ 7. 结束做某事_____________ 8. 犯错________ 9. 害怕做某事 _________10. 说本族语的人__________ 11. 笑话某人_____________ 12. 做笔记________ 13. 组成、构成____________ Unit2 被用来做„ 过去常常做„ 习惯于做„ 1 对—感兴趣 2 害怕,恐惧 3 去睡觉 4 与—聊天 5 最后 6 作决定 7 使某人吃惊 8 不再 9 对—感到自豪 10 放弃 11 注意 Unit3 穿耳洞 对某人严厉 熬夜 碍事,妨碍 全神贯注,专心于 II 句型 1. ---How do you study for a test? --- I study by working with friends. by + doing 2. What about reading aloud to practice pronunciation? 提建议的句子: ①What/ how about doing sth.? 造句: ______________________________ ②Why don’t you do sth.? 造句: ______________________________ ③Why not do sth. ? 造句: ______________________________ ④Let’s do sth. 造句: ______________________________ ⑤Shall we/I do sth.? 造句: ______________________________ 3. First of all, it wasn’t easy for me to understand the teacher when she talked to class. 划线部分同义句:____________________ wasn’t easy for me. 扩展:同义句:I found ________________________. *重点句型:It’s ….(for sb. ) to do sth. 4. Unless we deal with our problem, we can easily become unhappy. 用 if 改写: 5 .I used to be afraid of speaking in front of a group. 一般疑问句:易混淆词组:1)used to be/do … 2)be used to do… = be used for doing … 3)be/get used to (doing) … 6 .It seems that Yu Mei has changed a lot.1

同义句:Yu Mei seems quite ______ ______ the past. 7 .She also told me that even though my father was no longer with us, he was watching me and would always take pride in everything good I do. 改为直接引语并用同义词组替换:注意:人称、时态的变化。

She also said to me, “Even though ___ father ____ with us ____ _____ , he ____ watching ____ and ____ always be ______ ______ everything _____ do.” 8. I think sixteen-year-olds should be allowed to drive. 我认为应该允许十六岁的孩子开车。

改为主动语态:I think we should ____ sixteen-year-olds ____ ____. 9. They talk instead of doing homework. 他们不做作业,而是说话。

同义句:They ____ _____ homework, but they talk. 用 instead of 翻译:昨天我们没打篮球,而是游泳了。

10 .We should be allowed to take time to do things like that more often. 应该允许我们有时间更多地做那样的事情。

“花时间做事情”常用句型:It takes sb. time to do … 并用 spend 改写: I 基础知识 1 根据句意填入适当的词。

1) My father ______ to be a teacher, but now he is a writer. 2) He has _______ a lot. Because he is different from the past. 3) I am not afraid of the _____. I dare to go out. 4) I often send and receive ________ on the Internet. 2 词形填空 1) Most of us learn English by _________(study) our textbooks. 2) Reading aloud can improve our ___________(speak) skills. 3) I am free now. What about __________(go) out for a walk? 4) A good dictionary is ________ (help) to your English-studying. 5) Hearing they will see a moving, the students all got ________ (excite). 6) Don’t speak too ________(quick), we can’t catch you. 3 完成句子: 1)该睡觉了。

It’s time to . 2)我对画画感兴趣。

I drawing. 3)我非常喜欢咖啡,但我一点也不喜欢茶。

I like coffee , but I like tea . 4)她通过制作抽认卡来学习英语。

She learns English . 5)我过去常常和奶奶聊天。

I my grandmother. 6)学生不应该穿耳眼。

Students shouldn’t _______ ________ _______ _______. 7)大声朗读对学英语很有好处。

Reading aloud is ________ ________ _________ English. 8)我们不同意他的说法。

We didn’t ________ _________ what he said. II 中考链接 1)---______do you improve your listening? ---I improve my listening ______watching English movies. A. What, by B. How, by C. Where, on D. When, on 2)Usually we get _____about something and end up ____ in Chinese. A. exciting, speaking B. exciting, speak C. excited, speaking D. excited, speak2

3)He’s been learning English _____five years. A. in B. ago C. for D. since 4)--I’m worried, Jim. I don’t know how__ writing. ---Don’t worry! Why not _____ a pen pal? A. learn, to find B. learn, find C. to learn, find D. to learn, to find 5)If you ___ him tomorrow, ask him if he ___ to our party next week. A. see, comes B. will see, comes C. will see, will come D. see, will come 6) He ________ up early. But now he doesn’t get up early. A. is used get B. used to get C. was used to get D. used getting 7) He usually spends much time ______ his lessons. A. doing B. to do C. does D. did 8) _______ should not be allowed to go out at night. A. Twelve-years-old B. Twelve-year-olds C. Twelve year old D. Twelve years olds 9) --- He went to see the man who was in hospital yesterday. --- ____________. A. So did we B. So we did C. We did so D. Did so we 10)_______ present our vacations are too short. A. At B. On C. From D. For 11)The man _______ came to see you is my brother. A. who B. whose C. which D. whom 12)I don’t know _________ he lives. A. what B. when C. where D. which 13) I don’t know ______________. A. what to do it B. how to do it C. what to do D. to do what 14)He is afraid to speak in _______ public. A. the Ba C. an D. / 2 翻译句子 1) 我用电子邮件收发信件。

I use e-mails ________ _______ ________ ________ letters. 2) 这声音听起来像铁轨发出的歌唱。

It ________ _________ the singing of rails. 3) 步行回家得花我好长时间。

It ________ me a long time ________ ________ home. 4) 当他听到这消息时,任不住笑了起来。

When he heard the news, he _______ ________ _______. 3 同义句转换 1)He was a teacher in the past, but now he isn’t. He ________ _________ ________ a teacher. 2)It seemed that she has changed a lot She _______ to ________ ________ a lot. 3 句型转换 1)Parents should allow their children to play basketball on Sundays.(改为被动语态) Children _______ _______ ________ _______ play basketball on Sundays. 2)her hair was cut last Sunday.(改为同义句) She _________ her hair _________ last Sunday.3

3)The math problem is so difficult that we can’t work it out. (改为简单句) The math problem is _________ difficult _________ us _________ work it out.九年级英语上学期单元测试题(Unit 1—2)一、单项选择: ( )1.- do you improve your listening? -I improve it listening to tapes. A. How; with B: What; with C: How; by D. What; by ( )2. He must be in the room, because the light in the room is . A. in B. on C. off D. open ( )3. I got an A this term, so my teacher was . A. to impress B. impress C. impressing D. impressed ( )4. seems that Jane has known the bad news. A. She B. It C. This D. That ( )5. All of us were at the news. A. frustrating, frustrating B. frustrating, frustrated C. frustrated, frustrating D. frustrated, frustrated ( )6. Jack likes playing soccer, but he doesn’t like playing piano. A. /, / B. the. / C. the, the D. /, the ( )7. When we practice speaking English, we often end up in Chinese. A. to speak B. speaking C. spoken D. speak ( )8. It is impolite to those persons in trouble. A. laugh to B. laugh with C. laugh of D. laugh at ( )9. If you don’t know how to spell a new word, you’d better . A. look up a dictionary B. look up an dictionary C. look it up in a dictionary D. look it up in an dictionary ( )10. Jane is so shy that she is afraid of in front of a group. A. speak B. speaks C. spoke D. speaking ( )11. My grandfather us stories when I was young. A. was used to tell B. is used to telling C. used to tell D. used to telling ( )12. Steve used to be quiet, but now he is . A. outgoing B. more quickly C. noisy D. quieter ( )13. Most Chinese children like to sleep with their mother. They are the dark. A. interested in B. afraid C. terrified of D. sure of ( )14. I had a little trouble English grammar. A. learn B. learned C. learning D. to learn ( )15. Chen Hui was chewing gum . A. anyway B. all the time C. all time D. all the same 二、完形填空: My parents took me to Japan when I was little. I lived there for five years. 1 I came back, my Japanese was very good. “Can I do something useful with my Japanese?” I asked myself. Then, one day last spring, I got a good opportunity(机会). Everyone was afraid of SARS, so I stayed at home with 2 to do. My father brought me a Japanese book. “Why don’t you translate it into Chinese? It will be better than 3 computer games all day.” I promised(许诺) to do 2,000 words each day. But 4 I found it was hard to keep the promise. One day in May, the weather was beautiful. But I couldn’t go out. Those 2,000 words were still 5 me. After translating only three pages, I already lost interest in the book. I looked at it for a long time. But I couldn’t make myself turn the pages. How wished I could just go outside and 6 football with my friends! I counted the words again and again. I just wanted to give up. I felt as if two people were fighting 7 my mind. One said, “Don’t give up! Keep working hard, and you’ll do well!” But then the other one said, “Go and play! It will be more 8 than translating. Do your work tomorrow.” I stood up and would 9 the computer. But then I remember 10 my parents had told me: “Whatever you do, don’t stop halfway.” So I sat down and went on4

with it. ( )1. A. Because B. Until C. Since D. When ( )2. A. nothing B. something C. everything D. anything ( )3. A. be played B. playing C. played D. plays ( )4. A. just then B. right now C. soon D. suddenly ( )5. A. talking to B. looking at C. smiling at D. waiting for ( )6. A. play B. give C. buy D. watch ( )7. A. in B. with C. about D. for ( )8. A. fun B. important C. useful D. dangerous ( )9. A. turn on B. turn off C. open D. close ( )10. A. how B. where C. which D. what 三、阅读理解: A When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence “How do you do?” as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence I your own language. Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It’s important to master(掌握) the rules(规 则) for word order in the study of English, too. If the sentences put words in a wrong order, the listeners can’t understand the speakers’ sentences easily. Sometimes when the order is changed, the meaning of the sentence doesn’t change. Let’s see the difference between the two pairs of sentences. “She only likes apples.” “Only she likes apples.” “I’ve seen the film already.” “I have already seen the film.” When you are learning English, you must do your best to get the spirit(精神实际) of the language and use it as the English speakers do. ( )1. From the passage we know that when we are learning English. A. we shouln’t put every word into our own language B. we shouldn’t look up every word in the dictionary C. we need to put every word into our own language D. we must read word by word ( )2. The writer thinks it is in learning English. A. difficult to understand different sounds B. possible to remember the word order C. important to master the rules in different way D. easy to master the rules for word order ( )3. We can learn from the passage that . A. the meaning of an English sentence always changes with the order of the words B. the order of words can never change the meaning of an English sentence C. sometimes different order of words has a different meaning D. if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different ( )4. “She only likes apples,” A. is the same as “Only she likes apple”. B. is different from “Only she likes apple”. C. means “She likes fruit except apples”. D. means “She doesn’t like apples”. ( )5. Which is the best title for this passage? A. Different Orders, Different Meanings B. How to speak English? C. How to Put English into Our Own Language? D. How to Learn English? B Pets are a part of people’s lives. Some pets are like family. In these days, many people have pets at home and spend a lot of money improving their lives. In fact, in some parts of the world, pets get real VIP treatment(待遇). VIP usually means5

Very Important People, but here VIP means Very Important Pets! When you want to give Fido or Kitty a holiday, or when you are going away on business, you can exercise inside or outside, and cats have a large place with something to climb on and play with. The guests get the best food during their stays at these hotels. There are other special services at these hotels. Imagine you are traveling and you want to see your pet: the hotel can put a video camera in the pet’s room. So you can see your Fido or Kitty on TV. The hotels usually have good groomers(美容师): They often bath and take the best hair care for the pets. But you need to make an appointment because people are usually very busy taking care of pets. 1. What’s the new meaning of “VIP” in this passage? 2. According to this passage, where can you put your pet when you are away on business? 3. What does “Fido” stand for(代表) here? 4. How can you see your pet during your traveling? 5. Why need you make an appointment when you want a good groomer for your pet? 四、用括号内所给词的适当形式填空: 1. When I was a child, I was in music. (interest) 2. We are learning English, so we are all English . (learn) 3. I’m afraid of exams. What about you? (take) 4. The girl was about the result of the test. (excite) 5. You must tell us what you would like to do. (exact) 6. Sorry, my is so poor. Can you help me? (pronounce) 7. The little boy is quite shy. He is of speaking in public. (terrify) 8. it may take a long time to find a to the problem. (solve) 9. We need a on this by next week. (decide) 10. How could she act ? (different)6

一、1. C 2. B 3. D 4. B 5. C 6. D 7. B 8. D 9. C 10. D 11. C 12. A 13. C 14. C 15. B 二、1. D 2. A 3. B 4. C 5. D 6. A 7. A 8. A 9. B 10. D 三、(A) 1. A 2. C 3. C 4. B 5. D (B) 1. Very Important Pets. 2. A dog and cat hotel. 3. A dog / A pet. 4. On TV / By a video camera. 5. Because they are usually very busy. 五、1. interested 2. learners 3. taking 4. excited 5. exactly 6. pronunciation 7. terrified 8. solution 9. decision 10. differently课后巩固作 业: 巩 固 复 习: 作业控制时间: 反思/总结:教务老师 签字教师教学反思/ 总结/评分教学组长 签字教学需:加快□;保持□;放慢□;增加内容□, 评分:1 分□; 2 分□; 3 分□; 4 分□; 5 分□ 自我总结: 学生签字 2 分□; 3 分□; 4 分□; 5 分□ 家长签字学生自我总结/ 评分 家长意见反馈 (请您多提宝 贵意见)评分:1 分□;7

 
 

微信扫一扫 关注一点知道
微信提问题 答案马上自动回复